Eerste date of sollicitatiegesprek?

Of je nu op een eerste date gaat of gewoonweg een sollicitatiegesprek hebt. Jouw eerste indruk is erg belangrijk. Zoals er spreekwoordelijk over gesproken wordt; kleding maakt de man. Echter niet alleen jouw kledingstijl laat een indruk achter, ook de sieraden die je om hebt. Want deze zullen jouw eerste indruk maken of breken. Heb je een bruiloftsfeest op de planning, dan mogen jouw sieraden natuurlijk ook uitbundiger uitzien dan wanneer je een sollicitatiegesprek hebt. Hieronder worden de sieradentrends anno 2022 toegelicht. Tevens worden de gelegenheden toegelicht waarbij je deze sieraden kan dragen.

Sieraden met parels

Mocht je in jouw oma’s sieradendoos duiken dan vind je vast en zeker wel wat vintage sieraden met parels. Deze trend komt oorspronkelijk uit de jaren 40/50. Maar is tegenwoordig weer helemaal hip. Zo komen de parels terug in kledingstukken, maar ook in armbanden en oorbellen. Uiteraard hoef je geen royalty te zijn om te schitteren in parels.

Mix van goud & zilver

Wat doe je als je gouden en zilveren sieraden hebt, en je geen keus kan maken welke je zou gaan dragen? Nou zorg er dan voor dat deze sieraden per stijl worden verdeeld en draag deze sieraden dan vervolgens naar hartenlust. Want tegenwoordig is het toegestaan om verschillende metaaltinten met elkaar te mixen. Uiteraard mag het weer niet al te rommelig worden, daarom wordt het dan ook aangeraden om het mixen binnen een stijl/soort te doen. Juist door het te mixen zorgt het voor een stoere casual uitstraling. Deze trend is uiteraard geschikt voor alledaagse gelegenheden.

Minimalistische sieraden

Bij deze trend draait het om het minimalisme, oftewel het less is more principe. Minimalistische sieraden kenmerken zich voornamelijk met hun strakke geometrische vormen. De minimalistische kettingen van deze trend kunnen overigens ook erg goed gebruikt worden om te ‘layeren’. Deze trend is uitermate geschikt om te dragen tijdens een sollicitatiegesprek. Je komt hiermee goed voor de dag!

Layeren!

Deze trend wordt overal gespot, bij celebraties en influencers. Ook komt dit vaak voor op het straatbeeld bij it-girls. De trend is om verschillende lengtes kettingen om te doen. Het effect is dat het je gehele outfit kan upgraden tot een glamorous en stijlvol geheel. Je gaat als volgt te werk: eerst zoek je verschillende soorten en lengtes kettingen uit. Let erop dat bij de kortere kettingen een verlengstukje zit. Nadat je een aantal leuke kettingen gevonden hebt begin je boven of onder met het meest opvallende hanger. De andere lagen kettingen kan je rustig houden om toch nog casual uit te zien. Zoek de leukste kettingen uit en je kan beginnen met ‘layeren’!